MESURES QUE S'ESTAN PRENENT

En aquesta pàgina us parlarem sobre com grans organitzacions com Google o Facebook intenten prevenir les Fake News. Veurem les mesures que s’estan prenent.

Grans organitzacions com Google i Facebook estan intentant prendre mesures contra les fake news prohibint que els llocs sospitosos publiquin publicitat a les seves plataformes i demanant als usuaris que denunciïn articles falsos. No obstant això, molts crítics senten que Google, Facebook i altres, encara no estan fent prou.

Google contra les Fake News

Google ha implementat diversos mètodes per combatre les notícies falses. L’empresa entén la importància de protegir la informació en línia, especialment quan es tracta de temes delicats com la política, la salut o la seguretat pública.

Un dels mètodes principals que utilitza Google, és el seu algorisme de cerca. S’actualitza regularment per avaluar la qualitat i la rellevància del contingut que apareix als resultats de cerca. L’empresa l’ha actualitzat amb l’objectiu de penalitzar i desplaçar els llocs que promouen informació errònia o enganyosa.

A més a més, Google ha invertit en la verificació de fets. Això implica la revisió de l’exactitud de la informació en línia. L’empresa ha treballat amb altres organitzacions per destacar la informació precisa i desmentir-ne la informació falsa. Google ha inclòs també etiquetes especials en els resultats de cerca que indiquen si una notícia ha estat verificada o no.

Google també ha proporcionat recursos i eines als usuaris per ajudar-los a identificar i evitar la propagació d’informació falsa. Per exemple, Google va llançar un programa d’alfabetització mediàtica anomenat “Be Internet Awesome” per ensenyar als nens i joves com navegar per la web de manera segura i responsable.

En resum, Google ha adoptat un enfocament multifacètic per abordar les notícies falses. Des de la millora del seu algoritme de cerca fins a la promoció de l’educació mediàtica, l’empresa està compromesa a protegir la integritat de la informació en línia i garantir que els usuaris tinguin accés a informació precisa i fiable.

Per veure la funció de Google amb millors detalls us deixem aquest article.

Conclusió

Malauradament, els redactors de notícies falses probablement continuaran creant nous llocs i mètodes per esquivar qualsevol obstacle digital. Això vol dir que la millor manera per evitar la difusió de Fake News és ensenyar als usuaris com identificar les notícies falses. També tractem el tema de perquè la gent escriu notícies falses que pot ser un tema molt important per intentar aturar això. 

Imatge mesures que s'estan prenent