PER QUÈ LA GENT ESCRIU FAKE NEWS

En aquesta pàgina trobarem els motius per la creació de Fake News i quant poden arribar a guanyar creant-les.

Tradicionalment, rebem les nostres notícies de fonts fiables, periodistes i mitjans de comunicació que han de seguir estrictes codis de pràctica. Actualment, Internet ha permès una forma completament nova de publicar, compartir i consumir informació de notícies amb molt poca regulació o estàndards editorials el que ha beneficiat la creació de Fake News.

Moltes persones reben notícies de llocs web i xarxes socials i sovint pot ser difícil saber si són creïbles o no.

Els escriptors de notícies falses generalment les creen per una d’aquestes dues raons: per complir una agenda social, com enfurir una població contra un polític; o per obtenir ingressos publicitaris a través de visites a la seva notícia. 

Quant poden arribar a guanyar?

Un escriptor de notícies falses va afirmar guanyar 10.000 $ per mes gràcies a la creació de Fake News. Va dir que seguiria fins que li deixarà d’arribar els diners.

Un altre cas de creadors de Fake News és el següent; el desembre de 2016, es va descobrir que en una localitat de Macedònia, un grup de joves guanyava molts diners a costa de la creació de Fake News a la famosa plataforma “Facebook” per difondre notícies falses beneficioses per a Donald Trump. Un dels protagonistes va obtenir uns 16.000 dòlars en només quatre mesos. Això ho feien per dos grans motius: el primer motiu, és aconseguir grans ingressos. El segon motiu és influir ideològicament a la gent contra un àmbit polític concret.

Per evitar això, Facebook va arribar fa un any a acords amb entitats verificadores perquè indiquessin als usuaris si un contingut era més o menys creïble, però el funcionament del sistema no va deixar d’estar en qüestió. Més tard, la plataforma va decidir deixar de marcar els articles.

Captura